За Хосписа

Хоспис “Марина” отваря врати в края на 2019 г. след 3 години работа по всеки детайл в интериора, атмосферата, обслужването и най-вече в подготовката на персонала. Това много различно и специално място се ражда в резултат на мечтата ни да създадем център, който с топлина и прегръдка би посрещнал родителите ни, други хора като тях, които са в последния етап от живота им, както и хора, страдащи от неизлечими болести.

Уютната сграда, в тоскански стил, която помещава хоспис “Марина”, е специално проектирана от арх. Люляна Чонева, за да осигури всички удобства за предоставяне на първокласни палиативни грижи и грижи за възрастни хора.  Сякаш “кацнала” в полето и в захлас любуваща се на красивия морски залив, тя само загатва за топлите емоции и приятния дух, които царят в нея и прегръщат всеки нейн обитател.  При нас дните са изпълнен с приятелски отношения, усмивки и позитивни емоции, деликатно вплетени с първокласни медицински грижи.

Ние не сме болница, в която лекуваме пациенти, нито дом за стари и болни хора. Ние сме център, който се грижи за качеството на живот, емоционалния, духовния и социалния баланс на пациентите в последния етап от техния живот.

Мисията ни е да направим по-добър и качествен всеки ден от живота на тези хора, както с медицинско наблюдение и обгрижване, така и с обич, загриженост и вниманието. Знаем и оценяваме, колко важна част от пътя, през който преминават пациентите ни е подкрепата за семействата и близките им. Затова  комуникацията и работата с тях е сред приоритетите ни.

Вярваме, че хосписите не са място, в което пациентите отиват, когато са се предали и когато близките им се чувстват безсили, а убежище, в което да им бъде подадена ръка, да намерят сигурност, да намерят среда и адекватна асистенция. Визията ни е, че качеството на живот за неизлечимо болни и хора в третата възраст, може да бъде много по-високо в емоционален, духовен и физически аспект. Работим, за да направим всичко това възможно.

Споделете ни Вашата история. С радост ще Ви помогнем и посъветваме.

Обстановка, която ще Ви очарова