Кътчета за общуване, здраве и забавления

Една от основните ни и най-важни задачи в Марина Хоспис е обстановката на приятелство, уют и не на последно място- комфорт. Затова в центъра сме създадели специални места, в които нашите пациенти да усещат домашна топлина, да се забавляват, да релаксират, да се наслаждават на усамотение, да четат, да се раздвижват.

За разнообразните и приятни дни на пациентите, и изцяло на тяхно разположение на територията на центъра са разположени още: богата библиотека, с кът за игри и забавления, трапезария, салон за раздвижване, рехабилитация и танци, параклис, стая за разговори и красива градина.

Библиотеката

Тук се намират стотици специално подбрани от нас, любими на много поколения книги, както на класиците на българската и международната литература, така и произведения на съвременните, модерни автори. Библиотеката е едно от най-важните и интересни места – дом на писменото слово, което впечатлява и вдъхновява със знанието и мъдростта, които е събрала. С удобните си кресла и топлия блясък на горящата камина, този кът магнетично привлича и приютява всеки, който има нужда от развлечение и отмора, докато разлиства  интересните страници от невероятните истории в романите на Агата Кристи или Джон Гришам. Нейните врати са винаги широко отворени за търсещите нови знания, като върху лавиците грижливо са подредени богато илюстрирани в кожени томове световни енциклопедии и справочници. Дори  и за интимен разговор  или пък среща с приятели и близки, нашата  библиотека е перфектното място за релаксиране, познание и занимание.

Свържете се с нас

Трапезарията

Както в един истински дом, и при нас трапезарията е много важно място, защото събира цялото ни голямо семейство – нашите пациенти и персонала.

Събира ги, за да споделят храната, копнежите и тревогите си от отминалия ден. Тя посреща както своите обитатели, така и гостите на центъра. В нея се организират нашите празненства, партита, чествания, готварски кръжоци  и много други събития.

Трапезарията е място за хапване, за общуване, за игри и забава. Напълно оборудваният кухненски кът дава възможност на обитателите на хосписа да приготвят любими гозби за своите приятели или да експериментират с нови ястия и рецепти.

Прилежно декорирана с красиви картини и полилеи, трапезарията предразполага на своите посетители да изживеят всяко хранене като приятна емоция. Френските прозорци на слънчевото помещение, както и излазът към красивата ни градина, разкриват очарователна гледка към залива на курорта „Албена“ и допринасят за приятната атмосфера на това великолепно помещение.

Салонът за гимнастика и рехабилитация

Движението е здраве и добър дух. Не случайно древните са казали: „Здрав дух в здраво тяло!“ А да се чувстват добре, да имат тонус и позитивно настроение нашите пациенти това е един от основните приоритети за нас. Ето защо в Марина Хоспис отделяме специално  внимание на съоръженията и на възможностите за движение, упражнения и гимнастика.

Нашият спортен салон е с площ от 150 кв.м, сгушен в приземния етаж на хосписа. Напълно оборудван с професионални аксесоари, машини и съоръжения за раздвижване и възстановяване на пациенти, той разполага с всичко, необходимо за пълноценна, професионална рехабилитация. Под инструкциите на рехабилитаторите, тук пациентите ни, по индивидуална програма и спрямо потребностите и възможностите си, получават задължителна доза от необходимите физически активности.

С отлична вентилация, озвучен и осветен, салонът функционира и като зала за танци, йога и медитация.

Параклисът

Най-извисеното и божествено озарено кътче в целия хоспис е нашият малък параклис. Той е място за вяра и смирение. Убежище, в което да поговориш насаме с бога чрез душата си. Това е нашият малък храм, в който пациентите, персоналът и гостите на хосписа могат да намерят по всяко време уединение, да се помолят, да потърсят утеха и изцеление за душите си.

Топлата и озарена с божията светлина стая е винаги отворена и готова да посрещне с отворени обятия своите посетители,  да им даде мир и да им вдъхне надежда.

Свържете се с нас